Snel, nauwkeurig en goedkoop facturen maken en verwerken?

De slimme ondernemer spreekt de Universal Business Language (UBL).

INLEIDING
Wellicht is u onlangs de vraag al gesteld door een van uw afnemers: ‘Kunt u ons een elektronische- of UBL-factuur sturen?’. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat elektronisch factureren, ook wel e-facturatie genoemd, het Nederlands bedrijfsleven jaarlijks 1.2 miljard euro kan besparen. Waarom dan hier geen graantje van meepikken? Naast een kostenbesparing bent u ook nog eens sneller en duurzamer bezig. Het is voor velen dan ook niet meer de vraag of we elektronisch gaan factureren, maar per wanneer.

VOORDELEN
De voordelen van e-factureren spreken eigenlijk voor zich:
  • Gemakkelijker: het verwerken van een e-factuur verloopt automatisch;
  • Sneller: niets meer overtikken, maar volledig automatisch verwerken;
  • Nauwkeuriger: geen fouten door handmatig overtikken;
  • Goedkoper: geen print- en/of portokosten;
  • Duurzamer: minder papierverbruik en dus een lagere CO?-uitstoot.

WAT IS E-FACTUREREN NU EIGENLIJK?
E-factureren is het elektronisch versturen en ontvangen van facturen. Een e-factuur wordt vaak verward met een PDF factuur of een ingescande factuur die via de e-mail wordt ontvangen. Naast een PDF bestand heeft een e-factuur nog een extra bestandje: een boekingsvoorstel. Een e-factuur kan dan ook automatisch worden ingelezen en verwerkt met behulp van dit boekingsvoorstel. Bij een PDF bestand kan dit niet of moeilijk met behulp van dure scan/herken software.

UBL
Er zijn verschillende standaarden om elektronische te factureren. UBL is het bestandsformaat dat de Nederlandse Overheid heeft gekozen als standaard voor e-facturatie. UBL staat voor Universal Business Language. UBL wordt de wereldwijde standaard wordt voor e-facturatie. De UBL-technologie wordt inmiddels al toegepast in landen als Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Denemarken, Zweden, IJsland en Hongarije. En als het aan Brussel ligt spreken we straks allemaal UBL! Profitmanager spreekt het al jaren.

PROFITMANAGER
Profitmanager is al vanaf de beginfase van UBL betrokken bij het verder perfectioneren en uitbouwen van deze standaard. Wilt u ook sneller, nauwkeuriger, goedkoper en gemakkelijker facturen verwerken? Of wilt u uw afnemers helpen? Neem dan snel contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag verder.Jorg Montforts
Sales manager / consultant

jorg.montforts@profitmanager.nl
LinkedIn
15-03-2017 15:18